tel icon

Login:

+36-1/275-14-44

tel icon

Clinic:

1136 Budapest,
Tátra u. 28. II. em. 4.

tel icon

Consulting hours:

monday: 16:15 - 19:00

Further contact

Általános laborvizsgálatok

Általános laborvizsgálatokSok betegség diagnosztizálásához, kis és nagyműtétek előtt illetve terhesgondozás kapcsán is szükség van vérből kimutatható vizsgálatokra.


A laborvizsgálatok általában ingyenesen elvégezhetők a háziorvoson keresztül a lakóhely szerinti laboratóriumban.


Ha Ön kényelmesebb, gyorsabb, egyszerűbb utat szeretne, akkor lehetőség van rendelőnkön keresztül is az alábbi vizsgálatok elvégeztetésére:

 

Vérkép:


a vérplazma és a vér sejtjeinek vizsgálatára szolgál. Jelezhet gyulladást, vérszegénységet, vérzékenységet, kiszáradást.

 

Vér ionok:


Nátrium, kálcium, kálium, magnézium vérszintjének meghatározására alkalmas.

 

Májfunkció:


A máj működésének vizsgálatára szolgál. GOT, GPT, LDH, GGT, ALP, bilirubin, ...

 

Vesefunkció:


a vese kiválasztásának hatékonyságát mutatja. Kreatinin, urea, karbamid, stb.

 

Vizelet:


a vese és a húgyutak állapotát jelzi. Kimutathat gyulladást, utalhat vesekőre, jelezhet toxaemiát és egyéb urológiai eltéréseket.

 

Tumormarker vizsgálatok:


Daganat gyanúját segíthetnek megerősíteni vagy kizárni. Leggyakrabban a CA 125 és He4  vizsgálatot kérjük petefészekrákés a petefészek jóindulatú betegségeinek (pl, petefészekciszta) elkülönítésére, de lehetőség van egyéb , nem nőgyógyászati vonatkozású tumormarker vizsgálatokra is.  

 

Vércsoportvizsgálat + Ellenanyagszűrés:


Mindenkinek megahatározott vércsoportja van, melyet a szüleitől örökölt. A vércsoport nem változik életünk során, azonban a vérből kimutathatóak a szervezet által termelt ellenanyagok, melyek változhatnak.

Ha valakinek a vérében ellenanyagok mutathatók ki, akkor neki csak speciálisan személyre szabottan választott vért lehet adni és ez a vérválasztás akár hosszabb időt is igénybe vehet.                                  Bejelentkezés: 06-1-275-1444