tel icon

Login:

+36-1/275-14-44

tel icon

Clinic:

1136 Budapest,
Tátra u. 28. II. em. 4.

tel icon

Consulting hours:

monday: 16:15 - 19:00

Further contact

Hormon-vizsgálatok

Hormon-vizsgálatokHormonvizsgálatot nőgyógyászati eltérés
kapcsán általában fiatal, vagy klimax-körüli vérzési rendellenesség illetve meddőség-i problémák esetében szükséges végezni.  A hormonok megbízható kimutatása csak vérből lehetséges, melyhez bonyolult, drága módszerek szükségesek.


Sok helyen a háziorvos illetve a lakóhely szerinti laboratórium sem tudja anyagi okok miatt a vizsgálatokat elvégezni, ezért ilyenkor a vizsgálatokért fizetni kell.


A nőgyógyászati vizsgálat során a panaszok és a klinikai kép alapján lehet eldönteni, mikor melyik hormonok ellenőrzésre van szükség.


A női nemi hormonok mellett a férfi hormonok, a pajzsmirigy hormonok, az agyalapi mirigy hormonjainak, a tejelválasztásért felelős hormon, a mellékvese hormonok vizsgálata válhat szükségessé.


Mivel a hormonok minden ciklusban változnak, ezért akár több vérvételre is szükség lehet.


A hormonvizsgálatokhoz, ha külön nem mondják, nem kell éhgyomorra maradni, viszont a vérvételt a ciklus meghatározott napján vagy napjain kell elvégeztetni.


Az eredmények alapján a pontos diagnózis és megfelelő kezelés is megállapítható.


Ha Önnek hormonális problémája van vagy hormonvizsgálatot szeretne, jelentkezzen nőgyógyászati vizsgálatra!                              Bejelentkezés: 06-1-275-1444